Multi V8 Light Modified Tractor Pulling Team Asterix

De naamgever

Iedereen kent wel het stripfiguurtje Asterix. img In de tijd dat de broers Endepoel in 1983 hun 1e tractorpulling machine gingen bouwen, kwam het vaak voor dat namen van striphelden werden gebruikt.

Omdat de 1e Asterix zou gaan lopen op kerosine in plaats van normale autobenzine, lag de naam Asterix voor de hand. Deze stripheld werd immers ook beresterk van een toverdrankje....


Henk Endepoel

imgHenk is de captain van het team. Wij noemen hem ook wel Flavio.... Henk is werkelijk een handige bliksem en een geweldige bestuurder van zowel de tractor als de truck. Kijk maar eens hoe hij de tractor net voor de zandbult wegstuurt om onze brandstoftank te sparen... FILMPJE

Hij bekommert zich vooral om de algemene bouw van de tractor, de (nieuw op te bouwen) motoren, de koppelingen en allehande papier en regelwerk rondom de tractor en de truck. De tractor en truck staan bij Henk op de ranch. In het dagelijks leven is hij shovel machinist bij Rademakers.


Jan Endepoel

img

Jan is, net als Henk, vanaf de oprichting betrokken bij de Asterix. Jan heeft vanwege zijn gezin even rustig aan gedaan, maar is nu weer helemaal terug. Je kan merken dat Jan en Henk broers zijn. Voor elk probleem heeft hij wel een oplossing. Jan houdt zich vooral bezig met het priegelwerk. Een steuntje hier, een beugeltje daar. Ook het strakzetten van plaatwerk is aan Jan wel besteed. Op wedstrijden maken we vaak gebruik van Jan z'n mooie Chevy camper.

Naast het priegel en schuurwerk, bekommert Jan zich over de banden van de tractor. We denken dan ook dat Jan in 2011 nog wel wat werk zal hebben aan die banden...

Jan is werkzaam bij CNC als productiemedewerker


Dennes Janssens

img

Dennes is als "bovensloter" eigenlijk wel een vreemde eend in de branbantse bijt. Gelukkig was hij zo verstandig om naar het altijd gezellige Brabant te verhuizen.

Dennes heeft al heel wat van de wereld gezien. Zo heeft hij een tijd gewerkt in Canada en in Denemarken. Hij spreekt dan ook een aardig woordje over de grens.

Dennes is helemaal verzot van de Chevy Small Block en kent werkelijk alle ins en outs van deze motor. Hij bepaalt dan ook wat er in en aan onze motoren komt.

Binnen de (inter)nationale overkoepelende organisaties ETPC en NTTO is Dennes ook nog actief als TVM-er (Techniek, Veiligheid en Milieu) en maakt hij deel uit van de SIT (Sled Inspection Team). Hierdoor kent hij bijna elk team en weten zij Dennes ook te vinden. Dat is te merken, want op sleutelavonden staat Dennes vaker met een telefoon aan zijn oor dan met een sleutel in zijn handen.

Dennes regelt binnen ons team dus de motorische aspecten, maar ook de PR, hij bepaalt tijdens wedstrijden de tactiek voor wat betreft de bandenspanning en de plaats van de sleepwagen. Ook bestuurt hij regelmatig onze vrachtwagen.

Dennes is werkzaam als account manager bij de Oliecentrale


John van Est

img

John is als zwager van Henk al jarenlang een trouwe kracht van ons team. John is vaak op de ranch van Henk te vinden. Is het niet in zijn motorhoekje, dan zit hij wel in zijn moestuin. We zijn blij dat het team van Rocket Science zo ver weg woont, want anders was John al lang naar dat team overgestapt.... Hij droomt vaak hardop over die tractor als hij aan het sleutelen is.

Hij heeft als compenasatie wel een poster van die tractor van ons gekregen die we opgehangen hebben in zijn motorhoekje. Dat is namelijk John z'n afdeling binnen het team: Het sleutelen aan de motoren.

John is een echt buitenmens. Het komt dan ook goed uit dat hij werkzaam is bij het waterschap de Brabantse Delta.


Edwin de Rooij

img

Edwin is “aan komen waaien” via Peter Moerman, een niet geheel onbekende in de pulling-scene. Hoewel dat aanwaaien ook niet helemaal klopt. Edwin ging bijvoorbeeld al mee met de supportersbus van de tractor naar het EK in Duitsland in 1990. En Edwin woont op steenworp afstand van de ouderlijke boerderij van Henk en Jan, waar de tractor zijn roots heeft.

Dat Edwin via Peter bij het team is terecht gekomen is te merken. Edwin is ook een techneut in hart en nieren en altijd in voor een verandering of een verbouwing aan de tractor. Hij gaat geen uitdaging uit de weg, zeker niet het rijden op de tractor. Edwin is sinds 2009 de tweede rijder op de tractor. Zijn maiden run in Montfoort ging niet zo best ("ach, wat ik sloop mag ik ook fixen"), maar de keren daarna herpakte hij zich mooi.

Edwin is binnen het team verantwoordelijk voor de aandrijflijn. Hiervoor maakt hij het meeste zelf. In het dagelijks leven is hij hoofd technische dienst bij IKO Insulations.


Marco Roelsen

img

Afgelopen winter is Marco Roelsen mee gaan helpen aan de tractor. Marco is een vriend van Dennes en kwam al regelmatig op sleutelavonden langs voor een praatje en een bakje koffie.

Marco is "farmer" van beroep, woont dicht bij Henk en heeft 2 rechterhanden. Hij heeft ook een klik met tractorpulling, hij rijdt namelijk zelf regelmatig een standaard wedstrijd.

Toen we hem vroegen om naast het praatje en de bak koffie ook z'n handen eens vuil te maken aan de Asterix was hij gelijk enthousiast. Sindsdien is Marco regelmatig ruim voor koffietijd aanwezig in de schuur...